Logo
Česká verze
Přejít na Slovenskou verzi
Logo
Otevřít nabídkuOtevřít vyhledávání

Nielen varič vajec

Velmi dávno, ale doopravdy dávno, tak v minulém století, jsme měli doma vařič vajec. Příprava byla jednoduchá. Nalili jste vodu, vložili vejce a zapnuli. A měli jste vejce natvrdo nebo naměkko. Podle toho jak jste si to nastavili. A nyní přichází sofistikovanější řešení.
Firma Solis představila vařič vajec, což by nebylo nic extra. Toto zde již bylo a i bude. Při podrobnějším zkoumání jsme zjistili, že kromě primární funkce toho zvládá dost. A protože akorát v chladničce bylo množství domácích vajec, rozhodli jsme se tuto novinku otestovat.

Balení
V nevelké krabici najdete kromě samotného vařiče s průhledným víkem, obligátní stojan na vajíčka. Navíc už je odměrka s hrotem na propichovaní, 2x pánvička a potřebný manuál. Zejména ten manuál si pozorně přečtěte, abyste nebyli zmateni jako my při prvním vaření. Manuály většinou vůbec nečteme, ale tady je to potřebné.

Solis Varic vajec

Připravujeme vajíčka natvrdo

Začínáme nejprve s jednoduchým úkonem. Nalijeme vodu, vložíme stojan a vejce, navolíme stupeň uvaření a zapneme. Voda se začíná zahřívat a vajíčka vařit. Nějak to nestopujeme a přístroj nám zvukovým signálem dává najevo, že vajíčka jsou uvařené. Bohužel se vařič vajec automaticky nevypíná. Musíte jej ručně vypnout zatlačením na knoflík. Vajíčka ochladíme studenou vodou a můžeme podávat. Nic komplikovaného. Zvládne to i malé dítě.

Ztracené vejce nyní zvládne každý
Znáte recept na tzv. ztracené vejce? Pokud ne, určitě jste viděli na internetu či v televizi jak rozbité vejce lijí do kastrolu kde se uvaří. A tento vařič to zvládne elegantněji a jednodušeji. Postup je identický, pouze namísto držáku na vejce použijeme dodávané plastové pánvičky. Do každé pánvičky pomocí lžíce vložíme rozbité vejce a lžící překryjeme žloutek bílkem. O několik minut se dostaví výsledek. Velkou výhodu vidíme v tom, že to můžete následně okamžitě konzumovat přímo z pánvičky.

Solis Varic vajec

Frittata alias omeleta

Originální italský pokrm, který u nás spíše zjednodušeně známe pod pojmem omeleta. Při tomto jídle se fantazii meze nekladou. Můžete si vajíčka jednoduše rozmíchat a jen osolit, přidat trochu papriky a hotovo. Škoda ale nepřidat trochu cibulky, klobásy, pokrájeného sýru atd. Otevřete ledničku a uvidíte co najdete. Toto vše jsme bez jakékoli přípravy dělali ve dvou miskách. Nastavili střední stupeň vaření a počkali si na závěrečný signál. Tím, že se to vaří navíc v páře, to mírně nabere objem. A ta chuť! Lepší než připravované na pánvi. Je to vláčnější a šťavnatější. Ideální pro rychlé jídlo.

Solis Varic vajec
Solis Varic vajec
Další možnosti využití
V manuálu se zmiňuje ještě příprava zeleniny na páře, ale to jsme nezkoušeli. Umíme si představit v tom uvařit i kuřecí kousky nebo cokoli jiného, ​​co se vaří na páře. Stačí jen vyzkoušet.

SOLIS 977.87 Vařič vajec
Tento jedinečný kousek jsme si zamilovali. Ne že bychom ho v domácnosti nějak extra potřebovali, ale umíme si představit využití kam se hodí. Například na internát, na chatu nebo milovníkům vajec, který si neumí den bez tohoto pokrmu představit. Dokonce i když v práci máte malou kuchyňku, tak si z domu donesete pár vajec a oběd máte rychle hotový. Co vy na to?

Solis Varic vajec

Pošlete článek známému