Logo
Česká verze
Přejít na Slovenskou verzi
Logo
Otevřít nabídkuOtevřít vyhledávání

Vytěžte z vakuování maximum! Znáte tyhle funkce moderních vakuovaček?

Vakuování potravin je nejen efektivní, ale zejména ekonomické. Dokáže totiž žádaným způsobem prodloužit životnost potravin a ve finále tak šetří nejen váš čas, ale zejména finanční prostředky, lidské zdroje a životní prostředí. Pokud přemýšlíte o pořízení praktické vakuovačky nebo rovnou celého vakuovacího systému, ověřte, jakými funkcemi vybraný přístroj disponuje. Některé vakuovačky totiž zvládnou více, než se na první pohled zdá.

Základní funkce vakuovaček

Naprostá většina vakuovaček a vakuovacích systémů disponuje dvěma režimy – manuálním a automatickým, které oceníte při vakuování sypkých, vlhkých nebo naopak křehkých potravin. Samozřejmostí je u novějších modelů i svářečka obalů, díky které potravinu bezpečně zavakuujete a zároveň uzavřete, takže se k ní nedostane vlhkost, ani pachy z lednice či mrazničky.

Takto upravený pokrm nebo surovinu pak můžete jednoduše uložit nebo dále zpracovat (například oblíbenou metodou sous-vide). Veškeré vakuovačky a vakuovací systémy Status jsou navíc plně kompatibilní se všemi vakuoavacími sáčky a rolemi této značky.

 

Funkce, které vás překvapí a potěší

Pokud sháníte opravdu spolehlivého a profesionálního pomocníka do kuchyně nebo restaurace, zaměřte se na kompaktnější vakuovací systémy a vakuovačky, které kromě základních funkcí nabídnou i celou řadu dalších praktických vychytávek, které vám usnadní vakuování a zároveň samotné používání přístroje.

Třeba model Provac 360 přišel s inovativní funkcí Status SmartSeal, která představuje aktivní systém sváření fólií, jenž díky automatickým úpravám teploty zajistí extra rychlé svaření a šetří elektrickou energii.

Naopak funkce Status Smart Open/Lock umožňuje automatické otevírání a zavírání víka. Přístroj je tak extrémně jednoduché zamknout nebo odemknout a to díky snadno přístupné páčce na víku. Zajímavá je i funkce Status Stiki, která spočívá v oboustranné znovupoužitelné lepicí pásce, jenž zajišťuje komfort při upevnění sáčků do přístroje.

Při samotném vakuování jistě oceníte i praktický odpočet, díky kterému bezpečně víte, jak dlouho bude vakuovačka s konkrétním pokrmem či potravinou pracovat. Pokud rádi a často grilujete, vybírejte přístroje s funkcí marinování, která tento proces žádaným způsobem usnadňuje a urychluje, což oceníte nejen během grilovací sezóny.

Za zmínku stojí i praktická hadička, jíž jsou moderní vakuovací systémy vybaveny. Tato hadička slouží pro vakuování nápojů ve speciálních vakuovacích dózách. Novější modely navíc disponují pojistkou proti přehřátí přístroje a je dokonce možné je mýt v myčce. Kterému z těchto praktických společníků uděláte doma místo?

 

Pošlete článek známému