25.04.2022
Vymyslet a připravit jídlo na oslavu dá občas zabrat, zvláště čekáme-li hosty několikrát ročně. Někdo popustí uzdu fantazii a snaží se návštěvu překvapit něčím novým a netradičním, jiný zase dá přednost klasice. My doma to střídáme. Což však nikdy nezklame, jsou obloženy mísy, chlebíčky a jednohubky. Člověk se nemusí stresovat správným načasováním, aby jídlo bylo teplé, umí si to připravit předem a hosté si mohou vybrat přesně podle své chuti. Win-win. Velmi ráda při této příležitosti připravuji pomazánky. Tři jsem připravila na naši zahradní párty pomocí tyčového mixéru Zelmer.
Klasika, kterou zná každý z nás, v různých obměnách. Ideální pro zpestření jídelníčku maličkých dětí, zvláště začnou-li odmítat žloutek. Byla to první pomazánka pro děti, kterou jsem doma připravovala. Jaký je můj recept?
Pokud připravujete vajíčkovou pomazánku pro děti, mixujte první tři suroviny. Dospělým můžete dochutit dalšími ingrediencemi z receptu podle chuti.
Další klasika, kterou známe všichni už od školky a mnozí máme pro její přípravu již své tradiční rodinné recepty. Výhodou je rychlá příprava, kterou stihnete, i když návštěva klepe na dveře. Co budete potřebovat?
Kusy tuňáka (bez šťávy), máslo, bambino, cibuli rozmixujte ponorným mixérem. Pokud je pomazánka velmi hustá, dolijte trošku šťávy z konzervy. Po rozmixování přidejte sůl a pepř podle chuti a můžete pomazánku z tuňáka podávat.
Netradiční, lahodná pomazánka, která mnohé překvapí. Skvěle chutná samostatně, ale ladí i se šunkou, sýrem, zeleninou, kterou dáte na chlebíčky. Příprava vyžaduje trošku času, protože dýni musíte upéct a počkat než vychladne. Ale vyplatí se to.
Dýni (máslovou nebo hokaido) oloupejte, nakrájejte na malé kousky a položte na plech s pečícím papírem. Pečte na 220°C. Délka pečení závisí na velikosti kousků, avšak během pečení doporučuji několikrát otočit. Po vychlazení mixujte buď v sekáčku (zachováte trošku strukturu dýně) nebo ponorným mixérem do hladka spolu s ostatními ingrediencemi.