Logo
Česká verze
Přejít na Slovenskou verzi
Logo
Otevřít nabídkuOtevřít vyhledávání

Legendární značky – STATUS

Produkty značky STATUS mají svůj původ ve Slovinsku, kde sídlí malá rodinná firma Status d.o.o. v městečku Metlika. Její historie se začala psát v roce 1995, kdy byla založena s cílem přinést na trh kvalitní kuchyňské náčiní, které bude dostupné pro všechny. V současnosti naleznete produkty značky STATUS ve více než 40 zemích po celém světě – od USA přes Evropu až po Austrálii a Nový Zéland.

Produkty, které vám usnadní a zpříjemní život

Cílem STATUS-u je přinést kvalitní, praktické a život usnadňující kuchyňské pomůcky do domácnosti každého z uživatelů. Pilířem při vyvíjení sortimentu jsou tři hesla: využitelnost, kvalita a inovace. Snahou STATUS-u je zákazníkům usnadnit a zpříjemnit každodenní práce. Výrobky jsou navrženy tak, aby našly využití v každé domácnosti. Mnozí uživatelé produktů Status doporučují produkty dále své rodině a přátelům. Jen vysoce kvalitní produkty zajistí dlouhodobý úspěch. Spokojenost zákazníků, neustálé sledování trendů na světových trzích a získávání zpětné vazby od věrných zákazníků umožnilo STATUS-u stát se předním hráčem v určitých specializovaných oblastech. Každý produkt je svým způsobem jedinečný. Celý životní cyklus produktů je plně v rukou STATUS-u, od nápadu, po výběr materiálů a výrobu, prodej i servis.

Jak malá rodinná firma prorazila do světa

Prvním úspěšným produktem byla poklice na smažení. V roce 1996 se ve Statusu zaměřili na produktovou řadu věšáků a polic pro domácnosti. Do roku 1999 sahají začátky produktové řady vakuového skladování – skupiny produktů pro udržení čerstvosti potravin. Tato kategorie se později stala klíčovou pro rozvoj a existenci společnosti. Praktickým a velmi žádaným pomocníkem v kuchyni se stal kráječ na česnek, který byl absolutním prodejním hitem. Na jeho úspěch navázaly kráječe hub, mlýnky na koření, kráječe cibule, které se v průběhu let neustále vyvíjely a zlepšovaly. V roce 2003 STATUS vyvinul SmartVac Vacuum Sealer – první vakuový balicí stroj vyrobený ve Slovinsku. Prvními zákazníky, kteří si tento výrobek koupili, byli majitelé řeznictví a výrobci masných výrobků. Rok 2006 můžeme považovat za naprosto průlomový. STATUS prorazil na slovinském trhu s celou řadou produktů pro vakuování – elektrická pumpa, elektrická vakuovačka, vakuové boxy. Po tomto úspěch STATUS expandoval do zahraničí a v roce 2010 vstoupil STATUS i na slovenský a český trh.

A co bude dál?

Ve STATUS-u neustále zdokonalují produkty a hledají způsoby, jak v dnešním rychlém světě zjednodušit spotřebitelům život. Prioritou STATUS je sortiment vakuování. Dnes nabízí široký sortiment elektrického a neelektrického vakuování pro domácnosti i pro profesionály a gastro podniky. Přinášejí efektivnější, designovější řešení za dostupné ceny pro každého. V loňském roce STATUS oslavil 25 let své existence a představili nové produkty pod značkou Ardeo – solární svíčky.

Jsme si jisti, že kdo vyzkouší produkty STATUS a pozná jejich výhody a kvalitu, nedá na ně dopustit a zařadí je do kategorie „nevěděl jsem, že je potřebuji, ale už je z rukou nepustím“.

 

Související produkty

Pošlete článek známému