Logo
Česká verze
Přejít na Slovenskou verzi
Logo
Otevřít nabídkuOtevřít vyhledávání

Ochrana barvy vlasů před žehličkou: Jak si ji udržet co nejdéle zářivou

Když opouštíte kadeřnictví, vypadá vaše barva zářivě a sytě. Bohužel často už po pár umytí ztrácí svou intenzitu a lesk. A to, i když ctíte všechna pravidla, jak si umýt vlasy. Žehlička na vlasy je skvělý nástroj pro uhlazení vlasů a vytvoření elegantního vzhledu, ale vysoká teplota žehličky může vlasy narušit a tím způsobit vyblednutí barvy. My ale víme, jak tomu zabránit a mít vlasy jako ze salonu co nejdéle.

Jak si tedy chránit barvu vlasů?

  1. Používejte ochranný sprej: Před žehlením vlasů naneste na barvené vlasy ochranný sprej nebo balzám proti teplu. Tyto spreje obsahují ingredience, které chrání vlasy před poškozením teplem a zároveň udržují vlhkost. 
  2. Nastavte správnou teplotu: Klíčové je, na jakou teplotu nastavit žehličku na vlasy. K dosažení požadovaného výsledku není vždy nutná ta nejvyšší teplota. Jemné vlasy žehlete při teplotách 140 – 160 °C, pevné můžete žehlit při vyšších. 
  3. Nepřehánějte to: Žehličku používejte s mírou. Čím častěji vlasy žehlíte, tím více je oslabujete. 
  4. Pečujte o vlasy: Pravidelně používejte hydratační šampon a kondicionér, abyste vlasy udrželi zdravé a silné. Vybírejte i podle barvy, na blond vlasy použijte jiný typ než na tmavé. 
  5. Vyhněte se žehlení mokrých vlasů: Mokré vlasy jsou náchylnější k poškození. Před žehlením vlasy důkladně vysušte fénem nebo vysoušečem. 

Další tipy pro krásné vlasy

  • Používejte kvalitní žehličku: Investujte do kvalitní žehličky s keramickými deskami, které vlasy nepoškozují. Vyberte si z naší nabídky Revlon žehliček na vlasy. Jedinečná je například řada Smoothstay Coconut Oil, která vlasy při žehlení vyživuje kokosovým olejem na vlasy. 
  • Nechte si vlasy barvit profesionálem: Profesionální kadeřník vám vlasy obarví šetrně a s ohledem na jejich typ a kondici. 
  • Dopřejte vlasům kúru: Pravidelně dopřejte vlasům regenerační kúry, které jim pomohou regenerovat a posílit. 

Dodržováním těchto tipů si ochráníte barvu vlasů a udržíte si vlasy zdravé a zářivé.

Pamatujte:

  • Zdravé vlasy jsou krásné vlasy. Pečujte o své vlasy a dopřejte jim to nejlepší. 
  • Nebojte se experimentovat. Existuje mnoho různých účesů, které si s žehličkou na vlasy můžete vytvořit. 
  • Důležitá je sebedůvěra. Noste vlasy s hrdostí a ukažte světu svůj krásný a zářivý vzhled. 

Pošlete článek známému