Logo
Česká verze
Přejít na Slovenskou verzi
Logo
Otevřít nabídkuOtevřít vyhledávání

Difuzér vs. koncentrátor: Tajemství perfektního stylingu

I s obyčejným fénem na vlasy můžete vykouzlit kreativní účes – chce to jen trochu zručnosti a praxe. Ve světě vlasového stylingu jsou vysoušeče vlasů nepostradatelnými pomocníky. Kromě základního sušení nabízí moderní fény i různé nástavce, které umožňují dosáhnout specifických výsledků. Mezi nejdůležitější nástavce patří difuzér a koncentrátor.

Difuzér: Vlny, objem efekt

Difuzér je ideální pro ty, kteří chtějí dodat vlasům objem, vytvořit přirozené vlny nebo lokny, a zároveň redukovat krepatění. Jeho speciální design rovnoměrně rozptyluje teplo, což je šetrnější k vašim vlasům. Je to skvělý způsob jak foukat vlnité vlasy, aniž byste přišli o jejich přirozený tvar. Nicméně, mějte na paměti, že použití difuzéru může prodloužit dobu sušení a nemusí být vhodný pro všechny typy vlasů.

Výhody:

  • Zvětšuje objem vlasů
  • Zjemňuje krepatění
  • Vytváří vlny a lokny
  • Rovnoměrně rozptyluje teplo

Nevýhody:

  • Prodlužuje dobu sušení
  • Není vhodný pro všechny typy vlasů

Koncentrátor: Rychlost a uhlazenost

Na druhou stranu, koncentrátor je úžasný pro rychlé sušení a uhlazování vlasů. Ideální pro ty, kteří preferují hladký a upravený vzhled. Jeho cílený proud vzduchu umožňuje efektivnější a rychlejší způsob, jak si upravit vlasy. Zejména ve spojení s kulatým nebo objemovým kartáčem. Ovšem, mějte na paměti, že může vlasy více vysušovat.

Výhody:

  • Rychlé sušení vlasů
  • Uhlazuje vlasy
  • Vhodný pro styling s kartáčem
  • Soustředí proudění vzduchu

Nevýhody:

  • Může vlasy vysušovat

Jak vybrat správný nástavec

Výběr mezi difuzérem a koncentrátorem by měl záviset na typu vašich vlasů, jejich délce a vašem stylingovém cíli. Difuzér je skvělý pro dlouhé, kudrnaté nebo vlnité vlasy, zatímco koncentrátor exceluje u kratších a rovných vlasů. Také zvažte, jaký vzhled chcete dosáhnout – objem a vlny s difuzérem, nebo rychlé sušení a uhlazení s koncentrátorem. Široký výběr běžných i profesionálních fénů s koncentrátory i difuzérem nabízí značka Revlon (www.volumizer.cz)

Tip jak udržet vlasy hydratované

Při použití difuzéru naneste na vlasy ochranný stylingový produkt, vložte vlasy do difuzéru a jemně je sušte na nízký stupeň teploty a rychlosti. Pro koncentrátor rozdělte vlasy na sekce a sušte je postupně, směřujte proud vzduchu od kořínků ke konečkům.

Vyberte si vhodný nástavec pro váš typ vlasů

Neexistuje univerzální nástavec, který by byl ideální pro všechny typy vlasů a stylingové cíle. Výběr toho správného nástavce je klíčový pro dosažení toho nejlepšího výsledku. Moderní fény nabízejí širokou škálu nástavců, aby každý našel ten svůj. S trochou praxe, správným nástavcem a dobrou vlasovou kosmetikou můžete dosáhnout krásného a zdravého vzhledu vašich vlasů. Nepodceňujte ani správnou techniku, jak si umýt vlasy, či následnou péči (před fénováním ideálně tu s ochranou proti teplu – např. termoochranný sprej).

Pošlete článek známému