Logo
Česká verze
Přejít na Slovenskou verzi
Logo
Otevřít nabídkuOtevřít vyhledávání

Citronové špagety - Spaghetti al limone

Silvia Auxtova

01.06.2016

V Itálii jsem se naučila ledasco, například i to, kde se dá dobře najíst mimo domov. Pokud byste se chtěli při toulkách v Itálii najíst, tak určitě navštivte někde při cestě stavovací zařízení s názvem "Trattoria". Pokud tam bude stát na parkovišti hodně kamionů, tak jste vybrali určitě to správné místo, kde se dobře i za dobrou cenu najíte. Trattorii poznáte i podle kostkovaných ubrusů. Zaručeně si pochutnáte na pravých lokálních specialitách.
Citrónové špagety

Co budete k receptu potřebovat:
- 350 g špaget
- 2 velké citrony
- 80 g másla ( v rámci redukce můžete použít namísto másla olivový olej)
- petrželová nať
- několik lístků bazalky
- pálivá paprika
- sůl

Citrónové špagety

Postup přípravy:
- Citrony důkladně umyjeme a osušíme (při koupi se informujte, či nejsou chemicky postříkané).
- Vymačkejte šťávu, citronovou kůru z jedné polovičky nakrájíme na pásky, povaříme chvíli ve vroucí vodě, scedíme.
- Petrželovou nať a bazalku nasekejte na drobno.

Citrónové špagety

     V misce vymícháme máslo, sůl, papriku, petrželovou nať a bazalku posekanou nadrobno, postupně přidáme citronovou šťávu. Uvařené špagety „al dente“, promícháme s připravenou změsí, přidáme ještě nakrájenou citronovou kůru a podávame. Připravenou směs si připravte tak, abyste ji mohli přidat ještě k teplým špagetám, důkladně promíchejte a ihned podávejte.

Citrónové špagety

Citrónové špagety

Pošlete článek známému