Logo
Česká verze
Přejít na Slovenskou verzi
Logo
Otevřít nabídkuOtevřít vyhledávání

Jak se prodlouží životnost potravin po vakuování? Podívejte se na náš přehled.

Vakuování je dnes považováno za jeden z nejmodernějších způsobů prodlužování životnosti potravin. Tento způsob využívají nejen mladí lidé či rodiny, ale i lidé v pokročilém věku. Důvodem je snížení plýtvání potravinami, efektivní plánování jídelníčku, zlepšení stravovacích návyků a také úspora nákladů.

Pokud přemýšlíte nad tím, zda vakuování vyzkoušet, právě s ním začínáte nebo jste jeho dlouhodobý fanoušek, určitě vás zajímají konkrétní čísla. A pokud mluvíme o číslech, nemáme na mysli počet ušetřených hodin postávání u sporáku (i když i to je jedna z výhod vakuování). Máme na mysli počet dní, o které dokážete prodloužit životnost vašich potravin.
 

Status vákuovanie


Pro koho je vakuování určené?
Vakuování potravin využijí lidé, kteří žijí sami a spotřebují méně potravin, než nakoupí. Dnes už není žádným tajemstvím, že obchodní řetězce využívají marketingové triky na to, aby nás nalákali nakoupit toho co nejvíce. A řekněme si rovnou, ne vždy se dokážeme bránit  Pokud se vám tedy stane, že jste si z obchodu přinesli balení, které nedokážete sami spotřebovat do data expirace uvedeném na obalu, můžete si ho rozdělit. Polovinu balení jednoduše vložíte do vakuovacího boxu nebo zavakuujete do sáčku určeného na vakuování a uschováte na horší časy. Výhodou je, že potraviny zůstanou po otevření stejně čerstvé jako před vakuováním. Vakuování potravin je vhodné nejen pro jednotlivce, ale i pro lidi trpící potravinovými alergiemi, kteří potřebují mít vlastní potraviny vždy po ruce a ideálně čerstvé. Speciálně lidé s histaminovou alergií ocení blokování tvorby nadměrného histaminu v procesu stárnutí potravin a jeho nízké hodnoty při konzumaci i několikadenního jídla. A nic nezůstaneme dlužni ani gurmánům, kteří si potrpí na kvalitně připraveném a chutném jídle. Vakuování lze využít i pro profesionální marinování masa či zeleniny, například před grilováním a vytěžit tak z grilování maximum.

Pojďme se tedy podívat, jak dlouho nám zavakuované potraviny vydrží čerstvé:

 

 

Status vákuovanie


Stačí si vybrat
Prodloužení životnosti vařených potravin ze dvou na deset dní není na škodu. Co říkáte? Aby však bylo pro vás vakuování co nejefektivnější, měli byste si zvolit ten správný produkt. Dobrá zpráva je, že vaše dilema už za vás vyřešila slovinská společnost STATUS, která pomáhá minimalizovat plýtvání potravinami. Mezi jejich výrobky najdete kromě vakuovacích setů a pomůcek i vakuovací boxy v hravých barvách a praktických velikostech. Stačí si jen vybrat.

 

 

Pošlete článek známému