Logo
Česká verze
Přejít na Slovenskou verzi
Logo
Otevřít nabídkuOtevřít vyhledávání

5 životných situací, při kterých byste měli zvážit filtraci vody

O filtraci vody jste už pravděpodobně slyšeli v souvislosti s ochranou životního prostředí nebo finanční úsporou. V životě každého z nás ale nastanou situace, kdy je potřeba na kvalitu a bezpečnost vody myslet mnohem intenzivněji. Jít může třeba o očekávaný přírůstek do rodiny nebo třeba cestování do zahraničí. Tohle je pět životních situací, při kterých byste měli filtraci vody doopravdy zvážit.

Těhotenství a narození dítěte

Zejména během těhotenství a v prvních letech dětského tělesného a duševního rozvoje je čistá a zdravá voda životně důležitá. Voda, která teče z našich kohoutků je samozřejmě pravidelně kontrolovaná a zdravotně nezávadná, její kvalita se ale může napříč republikou různit.

Zatímco v některých částech nám z kohoutků teče voda, která je svými vlastnostmi a kvalitou velmi podobná vodě kojenecké, jinde nám může vadit její přílišná tvrdost, chlorový zápach nebo mineralizace a stopové množství reziduí léčiv a dalších nežádoucích látek.

Proto je v tomto případě pořízení filtračních zařízení Laica jedním z výdajů, nad kterými bychom měli vážně přemýšlet. Tihle inovativní pomocníci, mezi které patří třeba filtrační konvice, láhve a bateriové filtry totiž dokážou z vody odstranit nežádoucí látky v podobě vodního kamene, chloru, ale i nečistot a usazenin z vodovodního potrubí.

Stěhování a stojící trubky

Další životní situací, u které je potřeba kvalitu vody z vodovodního kohoutku odpovídajícím způsobem kontrolovat, je i stěhování nebo návrat do bytu, domu či kanceláře po delší době. Protože voda, která neteče, ztrácí svou kvalitu, je na místě ji nechat alespoň pět minut odtéct a její kvalitu i chuť opět podpořit třeba filtračními konvicemi Laica nebo bateriovým filtrem, který na vodovodní baterii jednoduše našroubujete a o nic dalšího se nestaráte.

Cesta do zahraničí

S kvalitou vody můžete mít problém taky při cestách do zahraničí. A je úplně jedno, jestli vsadíte na přespávačku pod širákem a uprostřed hustých lesů, nebo cestujete do exotických krajin, kde má voda úplně jiné standardy a limity pro zákonnou úpravu.

V každém případě opět doporučujeme vodu určenou k přímé konzumaci přefiltrovat filtračními pomocníky Laica. Tady se vám bude hodit třeba filtrační stolní láhev Flow´N GO nebo sportovní láhev Laica. Vyhnete se tak případným komplikacím i zažívacím problémům, které mohou jít ruku v ruce s horší kvalitou vody nebo přílišnou mineralizací, na kterou není náš trávicí systém zvyklý.

Voda z vlastní studny

Máte chatu nebo trvalé bydliště v malebné vesničce, kde je jediným zdrojem pitné vody studna? I v tomto případě se vyplatí o pořízení filtračního zařízení vážně uvažovat. Ačkoli kvalitu vody ve studně jistě pravidelně kontrolujete, měli byste mít na paměti, že taková voda má i přes důslednou kontrolu zpravidla vyšší obsah dusitanů. Proto je dobré ji před konzumací přefiltrovat pomocí filtrační láhve Flow´N GO nebo zmíněného filtračního systému na vodovodní baterii, což poznáte nejen na její vůni, ale zejména chuti.

Příliš tvrdá voda z vodovodního řádu

Problémem, který jistě stojí za povšimnutí, je i příliš tvrdá voda z vodovodního řadu. Vysoký obsah minerálů se nepříjemně podepisuje nejen na její vůni, chuti a kvalitě, ale též na stavu našich spotřebičů (například kávovarů, žehliček, rychlovarných konvic apod.). Pokud proto chcete vylepšit chuť a vůni vody z kohoutku a zároveň spotřebičům prodloužit životnost, je na místě vodu přefiltrovat pomocí filtrační konvice nebo bateriového filtru Laica.

 

Pošlete článek známému