Filtrační konvice Laica Predator zastaví 99,999% bakterií

Voda je základním stavebním kamenem našeho těla a žít bez ní je z fyziologického hlediska naprosto nemožné. Aktuální trendy hovoří jasně – ideální je, pokud náš pitný režim postavíme na obyčejné vodě z kohoutku.  Kohoutková voda je v České republice dostupná 99 % obyvatelstva a její kvalita je kontrolovaná přísněji, než třeba kvalita chleba nebo ovoce v obchodech.
čítaj viac

Plýtvání potravinami jako problém současnosti. Jen v Česku se ročně vyhodí 829 851 tun potravin

Plýtvání potravinami představuje významný sociální, ekologický a ekonomický problém současné společnosti, který byl dlouho opomíjen. Odborníci se mu začali věnovat až po roce 2000. Jen pro představu – potravinový odpad tvoří v Česku asi 30 % veškerého odpadu tuzemských domácností. A to není rozhodně málo. Co udělat, abyste pomohli tuto nepříjemnou statistiku snížit? Odpovědí mohou být vakuovací systémy Status.
čítaj viac

6 látek, které ovlivňují chuť a vůni pitné vody + rady, jak minimalizovat jejich množství

Přístup k pitné vodě má v rámci České republiky 95 % obyvatelstva. Kvalita pitné vody je ovšem v rámci Česka rozdílná. Zatímco někde lidem z kohoutku teče voda, která je svou kvalitou srovnatelná s vodou kojeneckou, jinde její kvalita maličko pokulhává. V konečném důsledku je ale v celé ČR pitná voda, vyhovující Vyhlášce Ministerstva zdravotnictví č. 252/ 2004 Sb., která určuje kritéria některých chemických vlastností vody a vytyčuje mezní hodnoty ve vodě přítomných sloučenin. A právě některé z chemických látek a sloučenin ovlivňují výslednou chuť a vůni vody. O jaké látky jde? Přinášíme obsáhlý přehled.
čítaj viac

Zachraňte svoje rychlovarné konvice. Tady je jednoduchý návod

Co si budeme povídat. Rychlovarná konvice je vděčným dárkem, který se v kuchyni neztratí. Proto se stále častěji objevuje pod našimi vánočními stromečky. Pokud jste jednu takovou sami obdrželi, měli byste vědět, jak se o ni starat tak, aby vám sloužila pokud možno co nejdéle. Na začátek prozradíme, že jedním ze zásadních problémů je vodní kámen a další nečistoty, které se v konvici usazují. Máme ale tipy, jak mu nedat šanci.
čítaj viac

Uchovávání potravin ve vakuu nabízí řadu výhod

O plýtvání potravin jsme se zmínili už v předchozím článku. Znovu ale musíme zopakovat, že tento jev představuje významný sociální, ekologický a ekonomický problém současné společnosti. Podle posledních odhadů tvoří potraviny až 30 % veškerého odpadu domácností. Snížení tohoto alarmujícího čísla je přitom nesmírně snadné. Stačí při nákupu přemýšlet a potraviny vhodně uchovávat. K tomu vám poslouží vakuovací systémy a storage boxy značky Status.
čítaj viac

Designovky do kuchyně

Kuchyňská váha je kouskem, který prostě v kuchyni musíte mít v jakékoliv podobě. To se nedá popřít. Bez toho se žádné vaření či pečení neobejde. Některé jsou neforemné, škaredé či těžkopádné. Ale na druhou stranu jsou tu takové, které nebudete chtít schovat. Přesně takové dvě jsme dostali na otestování.
čítaj viac